Dansk Erhverv, Dansk industri og HK, lancerer kampagne for at få flere virksomheder og medarbejdere til at vælge kurser med et grønt sigte, når de skal efteruddanne sig.

Grøn omstilling involverer i høj grad de merkantile fag. Her spiller medarbejdere indenfor alt fra salg, indkøb, handel, logistik over drift og økonomi en rolle i ændre den måde, der drives forretning på. Det mener Dansk Erhverv, Dansk Industri og HK, som via deres samarbejde på efteruddannelsesområdet har sat gang i en kampagne, der skal få flere medarbejdere på kontorer til at se grønt, når de skal efteruddanne sig. Der findes nemlig en mængde af efteruddannelseskurser, der har en bæredygtig vinkel og som kan ruste den enkelte medarbejdere og virksomheden til blandt andet de mange lovkrav, der findes indenfor det grønne område. Hvad enten det handler om regnskab, ESG, indkøb, ledelse eller nogle af de mange andre funktioner, der findes i stort set alle danske virksomheder. Store som små.

Kampagnen har bund i en pjece, der præsenterer nogle af de mange tilbud, som uddannelsessteder rundt om i Danmark hver eneste dag tilbyder medarbejdere og virksomheder. Pjecen bakkes op af en online-kampagne på LinkedIn

- Der er ingen tvivl om, at grøn omstilling i høj grad handler om blandt andet at omlægge vores energiforsyning, brug af ressourcer og udvikle vores boligmasse. Og i den forbindelse er der en række nye opgaver hos kontorpersonalet og andre administrative medarbejdere, hvor der er behov for andre kompetencer. OG her kan efteruddannelse være en vigtig brik. Men der er også behov for at tale om, hvordan man kan blive mere bæredygtig hos de danske kontorlandskaber. Vi har kurser, der adresserer de lovgivningsmæssige ændringer indenfor ESG-regnskab, men også kurser, hvor det handler om at ændre mindsettet hos den enkelte medarbejder og dermed virksomheden, fortæller Christine Bernt Henriksen, chefkonsulent hos DI – Dansk Industri.

De mange kurser, som bliver tilbudt, handler blandt andet om indkøb, logistik og salg. Her er der nemlig mange grønne forbedringer at hente, hvis man ser bort fra status quo og prøver at tænke anderledes.

- Hos vores medlemsvirksomheder sidder der hver dag tusindvis af ansatte og træffer beslutninger, der på den ene eller anden måde påvirker vores fælles miljø. Med den rette efteruddannelse kunne de beslutninger hver især rykke en lille smule ved miljøpåvirkningen og dermed skubbe den grønne omstilling hurtige mod målet. Udfordringen har været, at mange ikke ved, at der findes et væld af muligheder for at vælge efteruddannelse, der også giver en kompetence i forhold til den grønne omstilling. Det vil vi gøre vores til at råde bod på, siger Casper Burlin, chefkonsulent hos Dansk Erhverv.

Der er nemlig god ræson i at udvikle sine evner indenfor grønne og bæredygtige områder. Også, når man sidder på et kontor.

- Det er oftest nogle af HKs medlemmer, som sidder med muligheden for at tage et mere bæredygtigt valg på jobbet. Men hvis man ikke har fået den rette efteruddannelse og fået øjnene op for de muligheder, man har for at ændre verden til det bedre, så gør man som man plejer. Derfor bakker vi helhjertet op om, at man kaster sig ud i efteruddannelse med en grøn og bæredygtig vinkel, når man alligevel skal efteruddanne sig. Vi lægger ud med at præsentere 21 forskellige kurser – men vi håber, at kampagnen kan være med til at vække noget interesse, så vi få udviklet endnu flere relevante kurser, som vores medlemmer kan kaste sig over, siger Gitte Brückner, uddannelsespolitisk chefrådgiver i HK Danmark.

Kampagnen bliver lanceret i i dag på LinkedIn og med en fysisk pjece og andre handouts sendt direkte til uddannelsessteder, der tilbyder efteruddannelse til administrative medarbejdere.

Folder om grøn omstilling